Kung Fu Rotterdam

DUIZENDEN JAREN OUDE KENNIS EN WIJSHEID
Wing Chun Kung Fu RotterdamDe term Kung Fu komt niet alleen voor binnen de vechtsporten.
Het verwijst naar de tijd, energie en arbeid die je in het beheersen van een vaardigheid gelegd hebt.
Kung Fu wordt echter voornamelijk gebruikt als verzamelnaam voor Chinese martiale kunsten.
Kung Fu is dus niet een vechtsport op zich! De term Kung Fu heeft dezelfde bedoeling als “bal” bij ons. Voetbal, Volleybal, Basketbal enz. Je begrijpt altijd dat het een spel is waarbij gespeeld wordt met een bal.

OORSPRONG VAN HET KUNG FU
Het bewijsmateriaal voor het bestaan van vechtkunst technieken gaat duizenden jaren terug in de geschiedenis. Het lijkt erop dat de Chinese Gele Keizer Huangdi, die in 2698 v.c. de troon besteeg, begonnen is de vechtkunsten te standaardiseren.
Hij heeft een vorm van worstelen voor zijn troepen uitgevonden die Jiao Di heette.
Uiteindelijk werd Jiao Di ontwikkeld en werden bewegingen zoals houdgrepen, stoten en weringen toegevoegd. Het werd zelfs een sport tijdens de Qin dynastie (ongeveer in 221 v.c.).

Ta Mo

BODHIDHARMA IN HET JAPANS
Kung Fu in RotterdamKung Fu bereikte zijn hoogtepunt in de Shaolin tempel.
Hier beoefenden monniken Kung Fu voor de gezondheid en als zelfverdediging tijdens hun zoektocht naar verlichting. De eerste Shaolin Tempel was een Boeddhistisch klooster en is gebouwd in 377 in Henan.
In 527 reisde de Boeddhistische prins Ta Mo naar de tempel.
Hij trof de monniken in slechte gezondheid.
Ta Mo gaf de monniken een reeks oefeningen die kracht, vitaliteit en innerlijke energie ontwikkelde. Deze oefeningen worden beschouwd als het oorspronkelijk Shaolin Kung Fu.

CULTUUR
Het is ook belangrijk om te beseffen dat de Chinese martiale kunsten heel lang een filosofische en spirituele plek in de Chinese cultuur hebben gehad.
De Chinese martiale kunsten ontwikkelden zich gelijktijdig met de opvattingen van het Confucianisme en het Taoïsme tijdens de Zhou Dynastie (1045 v.c. – 256 v.c.).
Het was geen geïsoleerde ontwikkeling. Het Taoïstische concept van Yin en Yang werden verbonden met de externe en interne technieken van Kung Fu.

De vechtstijlen werden ook onderdeel van de ideeën van het Confucianisme, omdat ze onderdeel werden van de ultieme dingen die mensen moesten leren. Kung Fu werd in China als een integraal onderdeel in de training van wetenschappers en ambtenaren van de overheid gezien.
Chinezen hechten groot belang aan het beoefenen van Kung Fu, omdat het respect, geduld, ingetogenheid en moraal bij brengt aan de Kung Fu beoefenaren.

Kung Fu in RotterdamIn China is Kung Fu vaak een belangrijk aspect van het dagelijks leven.
Er zijn geen hangplekken of buurthuizen.
Daar is er de lokale Kung Fu school die zorgt voor tijdverdrijf en lichamelijke opvoeding.

Om het te beheersen kost moeite. Daarom heet iets ook ‘de moeite waard’.
Trainen en opgeven zijn beiden een leer proces. Wees slecht in het opgeven!
Je hoeft hiervoor geen Shao Lin monnik te worden.

van Shaolin naar Wing Chun

BRANDENDE TEMPELS
Aan het einde van het Ming periode (1368-1644 na Christus) vernietigde de Chinese keizer alle Shaolin tempels uit angst voor de martiale kunsten van de monniken.
Vijf grootmeesters konden ontsnappen. De naam van één van deze grootmeesters was Ng Mui.